Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]W ile wbije

Variance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie (może głupie ale poprostu chcę wiedzieć)

Więc tak

posiadam snajperkę m95

i na runde zdobywam minimalnie 3,5k xp

i pytanie jest takie

przez 30 dni z xp bostem ile (około) wbił bym lvli

mam 17 i do 18 zostało 200k

Edit:Dziennie siedze na kompie długo około 5-6-7h a w soboty i niedziele praktycznie całe dnie

Opublikowano

Czyli tak: snajper 3,5k na runde.

Czas: cały dzień, czyli ok. 50 rund.

50•3,5=175k na dzień

Z boostem: 175k+50%•175k=262500 punktow. Przez weekend wbijesz.

Opublikowano

sprawdź swój wynik/minutę i policz ile wbijesz mnożąc x pts * 60 min * 30 dni * 2 (boost).

Wynik na minutę jest mało miarodajny, gdyż często gra się tylko, żeby popisać z kimś, a gra stanowi tylko tło i jakoś nie skupiamy się na zabijaniu.

W teorii wyjdzie tak, jak napisał Rally, a praktyka mówi walić teorię, więc może być gorzej, a może być lepiej :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

@up wiem, że to wartość średnia i jak jesteś w heli to masz 600 pkt na minutę, a czasem możesz być afk i będziesz miał 0 pkt... ale jest to średnia dosyć miarodajna, jeżeli mówimy o perspektywie szacowania miesięcznego boosta.

Ogólna teoria jest taka, że grając pojazdami nabija się więcej pkt, zwłaszcza niszcząc wrogie pojazdy - czyt. oman, dragon valley, dalian powinny madają się bardziej, jeżeli ktoś chce samolubnie expić.

@down no niestety takie są realia, gdy wiadomo, że helikOPter to przepustka do 10+k expa i stat 30/0... tylko te wiele noobaów kampi, bierze heli i rozbija go zaraz potem. Wiele heli n00pów popełnia samobójstwo, aby zrespić się w bazie i wskoczyć do helki.

Opublikowano

lataj apachem, to na rundę będziesz miał po 8-13k expa, a nie jakieś marne 3.5 :P

ja tak właśnie 15lvl dobiłem.

Najpierw zdobądź ten apach. Ja zawsze wchodzę na serwer to 4-6 osób stoi i czeka na apacha...

Opublikowano

Tak, tylko na serwerach EA to po pierwsze grają takie lamy, że można być najlepszy na serwie grając tylko m9, po drugie to sobie zbyt długo nie polatasz bo co ileś tam rund masz zmianę mapy.. :D

Opublikowano

@up2

Nie bo są tam aimboty ;(.

Helka się łatwo lata, ja mialbym dobre staty no ale pewien pan z jeta ściągał mnie.

Ostatni raz, lecę jetem, widzę czołga i rzucam jdamy, ALE KONIEC RUNDY! Nie dostałem pkt :(

Opublikowano

ponieważ zadajesz takie pytanie samolot odpada... śmigłowiec może uniknąć rakiety jeżeli zejdzie nisko, za przeszkody terenowe - np. komin, budynek, wzgórze. Oczywiście wtedy śmigłowiec staje się podatny na ogień BTR.

Opublikowano

@up

Stop spam

@top

Wcale łatwo uciec od igli wroga jetem, który ma zwroty szybkie. Wystarczy puszczać flary kiedy już słyszymy taki szybko pulsujacy dźwięk. Można uciekac nim do góry, ja ostatnio robiłem takie zwroty, że nawet w pros w innym teamie mnie nie mógł ubić.

Helka jest łatwo, ale jesteś podatny na pancerne wozy. Ale taka prawda, kidy z 5lvl siedzą na igli, w btr lub z rpg i się podniecaja zabiciem. Dlatego na niemcach klne bez umiaru na takich, którzy czekają na helke, ale zaraz spadaja w wode, bo i cant fly. To po co noobie się do tego bierzesz?

Opublikowano
Wcale łatwo uciec od igli wroga jetem, który ma zwroty szybkie.

mi się udaje czasem otagować i jak szybko puszcze za jetem RPG to ... :)

jak przeciwnik jest nie za bardzo ogarnięty to można letko 10 -17 000 XP wbić z Bostem :))

na DALIAN Rush w ataku na heli też czasem dobrze się wbija punkty :))

Opublikowano

@up

Stop spam

@top

Wcale łatwo uciec od igli wroga jetem, który ma zwroty szybkie. Wystarczy puszczać flary kiedy już słyszymy taki szybko pulsujacy dźwięk. Można uciekac nim do góry, ja ostatnio robiłem takie zwroty, że nawet w pros w innym teamie mnie nie mógł ubić.

Helka jest łatwo, ale jesteś podatny na pancerne wozy. Ale taka prawda, kidy z 5lvl siedzą na igli, w btr lub z rpg i się podniecaja zabiciem. Dlatego na niemcach klne bez umiaru na takich, którzy czekają na helke, ale zaraz spadaja w wode, bo i cant fly. To po co noobie się do tego bierzesz?

A ja jak siedze na igle to jak masz piii piii piiii to ja czekam az puscisz wabiki a jak opadna to spadasz :D

I jeszcze jak latam jetem to nie musze strzelac wystarczy ze walne podwoziem w twoje smigielko :P

tak robie migiem jak sie zaczyna runda lece w strone lotniskowca i rozwalam UH jak leci

Opublikowano

A ja jak siedze na igle to jak masz piii piii piiii to ja czekam az puscisz wabiki a jak opadna to spadasz

dlatego ja lece jak najwyżej i wypatuje wrogi heli , plus kieruje się na punkty gdzie może siedzieć i czekać na igle , a z wysoka widał zielony kwadracik :P

ci w jet'ach to potrafią podnieść ciśnienie :angry:

a tak co do wbijania XP , to najlepszy jest BTR i ten drugi APC ? , bo można się wstrzeliwać :) , tylko trzeba sobie ustawić w szkol.

"dym" żeby szybko pozbywać się strzałek oznaczających

czołgiem też można ale głównie piechotę to można kosić jak się ma jeszcze że kamera zew. obraca się z wieżą ,o to wtedy super :) , pojazdy trudniej trafić jak są w ruchu , ale po treningu można się przyzwyczaić i strzelać z odpowiednim wyprzedzeniem ,

trafić heli z czołgu też można , szczególnie jak "lata nisko i powoli" :)

karabinem zamontow. na pojazdach , to powoli lecą XP , i czasem wyst. 1 pocisk rpg żeby ubić takiego strzelca , albo dobry snajper co ściągnie jednym strzałem :(

Jak chcesz wbijać na pojazdach , to szukaj map gdzie nie ma dużo mechaników , miny i RPG bardziej grożne niż C4 czy możdzierz ,

gorzej jak trafisz na ogarniętego pilota w heli albo jeta co umie puszczać "bombki "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...